Werk aan de sluis

27-06-22: Een volgende stap is vandaag gezet. De afsluitvoorziening is in de sluis op zijn plaats gehesen. Onder grote belangstelling zag men dat het precies paste. Nog even en het water stroomt weer...

Schouwerzijl 650 (+1) jaar

19-06-22: Groot feest in het dorp. We vieren het 650-jarig bestaan, een jaartje later weliswaar, maar het plezier was er niet minder om. Een lezing, historische beschouwingen, een springkussen en puzzeltocht, samen heerlijk eten en als afsluiting een swingend feest in de tent. Het was gedenkwaardig, met veel dank aan alle dorpsbewoners én de feestcommissie!

Afritwassenaar!

03-02-22: Per 1 februari 2022 heeft Schouwerzijl er weer een nieuwe onderneming bij. Alex Wassenaar is gestart met zijn autorijschool Afrit Wassenaar. Rijlessen nemen? Voor jong en oud: neem contact op met Alex via zijn website

Wij wensen hem en zijn leerlingen veel succes!

 

Renovatie sluis

31-01-22:

Waterschap Noorderzijlvest begint in februari met de renovatie van de sluis.

Ook komt er een afsluitvoorziening in de sluis. Een keerklep kan bij hoog water dicht worden gezet zodat het waterschap het water bij extreme weerssituaties beter kan verdelen.

Bij normale weersomstandigheden is de klep verzonken in de bodem van de sluis zodat boten onder de brug door kunnen blijven varen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot mei 2022. 

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER

 

IJsbaan in Schouwerzijl

01-21: Een kort maar hevig wintertje. Dat betekende eindelijk weer eens schaatspret. In Schouwerzijl werd op de Kromme Raken een prachtige dorpsijsbaan gerealiseerd. Genieten!

 

NL Doet 2021

29-05-21: Ook dit jaar zijn weer een enthousiaste groep bewoners aan de slag gegaan in het kader van NL Doet. Poetsen, slepen, maaien, zagen, schilderen, planten, ... Na een dagje werken met elkaar ziet Schouwerzijl er weer tiptop uit. Dat houden we graag zo. Dank!

 

Minibieb vol boeken

De minibieb naast de brievenbus staat er al een tijdje. 'Pak, schenk of ruil' staat erop en dat wordt veel gedaan. Een prima initiatief in tijden van corona (en daarna).

 

Sienemarne

01-09-21: Corona nieuws van Sienemarne:

Het is nog niet bekend wanneer de programmering wordt hervat. In ieder geval zijn dit kalenderjaar alle voorstellingen vervallen. Kijk voor meer informatie op de website van Sienemarne.

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.