NL Doet 2021

29-05-21: Ook dit jaar zijn weer een enthousiaste groep bewoners aan de slag gegaan in het kader van NL Doet. Poetsen, slepen, maaien, zagen, schilderen, planten, ... Na een dagje werken met elkaar ziet Schouwerzijl er weer tiptop uit. Dat houden we graag zo. Dank!

 

Minibieb vol boeken

De minibieb naast de brievenbus staat er al een tijdje. 'Pak, schenk of ruil' staat erop en dat wordt veel gedaan. Een prima initiatief in tijden van corona (en daarna).

 

Duiker

14-01-21: De brug en sluis worden aangepakt. Daarom is onderzocht hoe het met de fundering daarvan staat. Er is een duikteam opgeroepen om de situatie onder water te inspecteren. Een dappere duiker ging het koude water van de Kromme Raken in. Hoe het afliep? We weten het nog niet...

School in Schouwerzijl

16-06-20: Dankzij een stroom- en WiFistoring is het dorpshuis voor het eerst in jaren weer omgetoverd tot een school. Wij zijn flexibel in Schouwerzijl.

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER

 

IJsbaan in Schouwerzijl

01-21: Een kort maar hevig wintertje. Dat betekende eindelijk weer eens schaatspret. In Schouwerzijl werd op de Kromme Raken een prachtige dorpsijsbaan gerealiseerd. Genieten!

 

Sienemarne

15-03-20: Corona nieuws van Sienemarne:

Het is nog niet bekend wanneer de programmering wordt hervat. In ieder geval zijn dit kalenderjaar alle voorstellingen vervallen. Kijk voor meer informatie op de website van Sienemarne.

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.