40 jaar dorpsbelangen

04-09-18: En het was een fantastische dag. Prachtig weer en veel publiek bij de schuurverkoop / rommelmarkt in Schouwerzijl bij de viering van het 40-jarig bestaan van de dorpsvereniging. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt, organisatie én bezoekers. 

 

Muzikale zondag

23-04-18: Een geweldig optreden was het, van de vier mannen van het Van Speijkkwartet (en de pianiste!). Zondagmiddag 22 april gaven ze in 't Zylhoes een concert. Een gevarieerd programma met muziek van Schubert tot Anouk. Het publiek heeft genoten van de prachtige stemmen!

 

op de brug...

23-05-18: ...hangt sinds kort weer de mededelingenkast, helemaal opgeknapt en te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Kademuren

06-02-18: Het waterschap en de gemeente kwamen in het dorpshuis  om uitleg te geven over de plannen voor het herstel aan de kademuren en de haven van Schouwerzijl. Uitvoering is voor dit jaar gepland. 

 

Opening 't Zylhoes

16-12-17: De verbouwing van het dorpshuis zit er op. Vrijdag 15 december werd 't Zylhoes feestelijk heropend. Onder grote belangstelling en met een welgemeend dankwoord aan de subsidiegevers en de vele vrijwilligers, werd door wethouder Mariëtte de Visser en Noor de Witt een lint doorgeknipt. 

De gek op het dak

31-05-17: Na een opknapbeurt is de gek van het Waarhuis weer op de schoorsteen geplaatst. Met een enorme kraan werd de paling over de sluis getild en op het dak geplaatst. Die kan er weer een poosje tegen!

 

Letters in steen

16-12-16: Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER