Verhalencafé

11-02-20: Op donderdag 20 februari organiseren De Verhalen van Groningen en dorpshuis ’t Zylhoes in Schouwerzijl een bijzonder Verhalencafé over Abelstok. Tijdens deze avond vertelt Sanne Meijer over de geschiedenis van dit mysterieuze bos op het Hogeland, en gaan bezoekers daarna met elkaar in gesprek om samen herinneringen op te halen aan Abelstok. Toegang gratis, reserveren is mogelijk. Meer informatie in de flyer.

Download
Flyer Verhalencafé
Abelstok Verhalencafé.pdf
Adobe Acrobat document 285.8 KB

Sienemarne

16-02-20: Op 21 maart draait Sienemarne in het dorpshuis de film Portrait de la jeune fille en feu. Zaal open om 20.30 uur, start film 21.00 uur. Op 18 april is dat Sorry we missed you.

 

Haven en kades

17-12-19: Het waterschap Noorderzijlvest is maart 2019 gestart met het vernieuwen van de kademuren aan de Niesternweg en de haven van Schouwerzijl. De afronding van het project is ernstig vertraagd. De nieuwe bestrating aan de Niesternweg kan pas worden aangebracht door de gemeente na onderzoek aan de bestaande riolering. In de loop van 2020 worden de werkzaamheden aan de weg en vervolgens het haventerrein hervat.

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER