spelen in  Schouwerzijl

10-10-22: De speeltuin in het dorp is opgeknapt. Een nieuwe schommel en glijbaan, een mooie boom en volgend jaar een duikelrek. Speciaal voor de kleintjes!

In het parkje kan de oudere jeugd spelen (en niet alleen de jeugd). Een pingpongtafel, doeltjes, een speelbos... De herinrichting moet ook leiden tot meer biodiversiteit in het park. Nog in ontwikkeling, maar het wordt al mooi!

Sienemarne

25-10-22: In september is Sienemarne weer gestart met de filmavonden in het dorpshuis. Op zaterdag 26 november zijn we toe aan de derde film, de Iraanse film Hit the road. Op 17 december volgt Mothering Sunday met een prachtige rol van Olivia Colman. Aanvang 20.30 uur. Meer informatie op Sienemarne.nl

Herstel baarhuisje

10-10-22: Deze zomer is begonnen met het herstel van het baarhuisje op de begraafplaats. Dat betekende eerst zorgvuldig afbreken, stenen bikken, fundering graven en dan steen voor steen weer opbouwen, samen met aannemer, docenten van het Noorderpoortcollege en een aantal enthousiaste studenten. En natuurlijk steken ook een aantal dorpsbewoners de handen uit de mouwen! Het gaat mooi worden.

WAARK in 't Zylhoes

10-10-22: Binnenkort in ons 'theater':

Staait n bisschop veur stad, een voorstelling van WAARK en Just Vink.

Zaterdag 19 november 2022, aanvang 20.00 uur. Snel reserveren via reserveren.zylhoes@gmail.nl want vol = vol! 

Minibieb vol boeken

De minibieb naast de brievenbus staat er al een tijdje. 'Pak, schenk of ruil' staat erop en dat wordt veel gedaan. Een prima initiatief in tijden van corona (en daarna).

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.