Schuurverkoop

27-7-23: Zaterdag 2 september vindt er weer een schuur/opritverkoop plaats in Schouwerzijl. Door het hele dorp worden tussen 10.00 en 15.00 uur spulletjes, lekkers en drinken verkocht. De opbrengst gaat naar de dorpskas en zal o.a. worden besteed aan een nieuw informatiebord op de brug. 

 

spelen in  Schouwerzijl

10-10-22: De speeltuin in het dorp is opgeknapt. Een nieuwe schommel en glijbaan, een mooie boom en volgend jaar een duikelrek. Speciaal voor de kleintjes!

In het parkje kan de oudere jeugd spelen (en niet alleen de jeugd). Een pingpongtafel, doeltjes, een speelbos... De herinrichting moet ook leiden tot meer biodiversiteit in het park. Nog in ontwikkeling, maar het wordt al mooi!

Sienemarne

25-7-23: Zaterdag 23 september a.s. start het nieuwe seizoen van filmhuis Sienemarne met de film The blue caftan van de Marokkaanse filmmaker Maryam Touzani. Meer informatie vind je op Sienemarne.nl

Herstel baarhuisje

10-10-22: Deze zomer is begonnen met het herstel van het baarhuisje op de begraafplaats. Dat betekende eerst zorgvuldig afbreken, stenen bikken, fundering graven en dan steen voor steen weer opbouwen, samen met aannemer, docenten van het Noorderpoortcollege en een aantal enthousiaste studenten. En natuurlijk steken ook een aantal dorpsbewoners de handen uit de mouwen! Het gaat mooi worden.

Minibieb vol boeken

De minibieb naast de brievenbus staat er al een tijdje. 'Pak, schenk of ruil' staat erop en dat wordt veel gedaan. Een prima initiatief in tijden van corona (en daarna).

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.