Brug dicht

29-09-21: De brug in Schouwerzijl is de eerste twee weken van november gestremd voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug.

Waterschap Noorderzijlvest is de komende tijd bezig met herstel en renovatie van de brug en sluis.

Verder komt er een afsluitvoorziening in de sluis. Een keerklep kan bij hoog water dicht worden gezet zodat het schap het water bij extreme weerssituaties beter kan verdelen.

Bij normale weersomstandigheden is de klep verzonken in de bodem van de sluis zodat boten onder de brug door kunnen blijven varen. Het werk aan brug en sluis duurt tot 1 april 2022. (Bericht DvhN)

 

NL Doet 2021

29-05-21: Ook dit jaar zijn weer een enthousiaste groep bewoners aan de slag gegaan in het kader van NL Doet. Poetsen, slepen, maaien, zagen, schilderen, planten, ... Na een dagje werken met elkaar ziet Schouwerzijl er weer tiptop uit. Dat houden we graag zo. Dank!

 

School in Schouwerzijl

16-06-20: Dankzij een stroom- en WiFistoring is het dorpshuis voor het eerst in jaren weer omgetoverd tot een school. Wij zijn flexibel in Schouwerzijl.

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER

 

IJsbaan in Schouwerzijl

01-21: Een kort maar hevig wintertje. Dat betekende eindelijk weer eens schaatspret. In Schouwerzijl werd op de Kromme Raken een prachtige dorpsijsbaan gerealiseerd. Genieten!

 

Minibieb vol boeken

De minibieb naast de brievenbus staat er al een tijdje. 'Pak, schenk of ruil' staat erop en dat wordt veel gedaan. Een prima initiatief in tijden van corona (en daarna).

 

Sienemarne

01-09-21: Corona nieuws van Sienemarne:

Het is nog niet bekend wanneer de programmering wordt hervat. In ieder geval zijn dit kalenderjaar alle voorstellingen vervallen. Kijk voor meer informatie op de website van Sienemarne.

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.