Vervanging waterleiding

31-10-19: Deze week is aan de Niesternweg gestart met het verwijderen van een oude waterleiding en het aanleggen van een nieuwe. Het is niet bekend wanneer de klus geklaard is...

Gaslek speeltuin

31-10-19: Afgelopen week werd een al langer bestaand gaslek(je) in de speeltuin opgespoord en gerepareerd. Dit ging gepaard met forse graverij...

Sienemarne

31-10-19: Op 16 november viert Sienemarne haar 40-jarig jubileum! Je kunt je voor deze avond opgeven tot 7 november a.s. via de mail. Wees er op tijd bij, want vol = vol. Britt Marie was hier is de film van die avond. Meer informatie op de website van Sienemarne.

 

Onthulling bank begraafplaats

12-09-19: Woensdag 11 september heeft wethouder Harmannus Blok een bijzondere bank onthuld op de begraafplaats van Schouwerzijl. Op de stenen bank staat een poëtisch fragment uit een gedicht van de Vlaamse dichter Anton van Wilderode. De ronde bank is gemaakt door de Schouwerzijlster steenhouwer Bertus Onderwater. Met trompetmuziek, poëzie en een korte lezing als omlijsting van het programma en onder grote belangstelling van de dorpsbewoners vond de onthulling plaats.  

Haven en kades

04-03-19: Het waterschap Noorderzijlvest is gestart met het vernieuwen van de kademuur aan de Niesternweg en de haven van Schouwerzijl. De werkzaamheden zullen enige maanden in beslag nemen en zijn te volgen via deze link.

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER