Onthulling bank begraafplaats

Woensdag 11 september heeft wethouder Harmannus Blok een bijzondere bank onthuld op de begraafplaats van Schouwerzijl. Op de stenen bank staat een poëtisch fragment uit een gedicht van de Vlaamse dichter Anton van Wilderode. De ronde bank is gemaakt door de Schouwerzijlster steenhouwer Bertus Onderwater. Met trompetmuziek, poëzie en een korte lezing als omlijsting van het programma en onder grote belangstelling van de dorpsbewoners vond de onthulling plaats.  

Sienemarne

Zaterdag 21 september start het nieuwe filmseizoen van Sienemarne in het dorpshuis van Schouwerzijl met de Poolse film Cold War. Aanvang 21.00 uur, zaal open om 20.30 uur.

Trailer

 

Speeltuin opgefrist

29-07-19: De speeltuin heeft een opknapbeurt gehad. Een ochtend met elkaar hard werken en het ziet er weer prachtig uit!

 

Haven en kades

04-03-19: Het waterschap Noorderzijlvest is gestart met het vernieuwen van de kademuur aan de Niesternweg en de haven van Schouwerzijl. De werkzaamheden zullen enige maanden in beslag nemen en zijn te volgen via deze link.

 

Boekje 40 jaar dorpsbelangen

Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum is Dick van Veen in de archieven gedoken om een overzicht te maken van de activiteiten van de vereniging Dorpsbelangen Schouwerzijl. De eerste druk is verschenen en er zijn nog een paar exemplaren beschikbaar à €10 (excl. verzendkosten). Heb je belangstelling? Stuur een mail of bel 0595-851930.  

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER