40 jaar dorpsbelangen

17-8-18: Het 40- jarig bestaan van Dorpsbelangen Schouwerzijl wordt op 1 september a.s. gevierd festiviteiten voor de bewoners én een schuurverkoop door het hele dorp. De opbrengst gaat naar de dorpskas. In de Mouskerij bij de haven zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar en in het dorpshuis is een kleine presentatie te zien van de geschiedenis van Schouwerzijl. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Lees ook het artikel in het Dagblad van het Noorden

 

op de brug...

23-05-18: ...hangt sinds kort weer de mededelingenkast, helemaal opgeknapt en te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Muzikale zondag

23-04-18: Een geweldig optreden was het, van de vier mannen van het Van Speijkkwartet (en de pianiste!). Zondagmiddag 22 april gaven ze in 't Zylhoes een concert. Een gevarieerd programma met muziek van Schubert tot Anouk. Het publiek heeft genoten van de prachtige stemmen!

 

Finishing touch

05-04-18: Onlangs ontvingen wij het verheugende bericht dat onze subsidie aanvragen bij het Loket Leefbaarheid en Kansrijk Groningen t.b.v. de vernieuwing van de inrichting van ons dorpshuis is toegekend. Met deze bijdrage kunnen we een lang gekoesterde wens vervullen en al het werk dat er is geleverd om het dorpshuis toekomstbestendig en duurzaam te maken afronden met een vernieuwde inrichting, voor de finishing touch!

Pronkjewailpad

05-04-18: Het Pronkjewailpad (PW Pad) is het antwoord op de grote belangstelling voor de Tocht om de Noord die een half uur na inschrijving al is volgeboekt. De druk op het populaire tweedaagse wandel-evenement in september is groot. Peter Velthuis (mede-organisator van de Tocht om de Noord): "We hebben daarom besloten om een langeafstandspad Groningen te maken dwars door de provincie, waarbij de wandelaar van alles kan beleven en wel op een moment en met een afstand die de wandelaar zelf kan bepalen."

De inschrijfkosten bedragen € 38,00.

Het pad kan in etappes worden gelopen van 12 april tot 31 oktober 2018. Op 4 april werd de stempelpost in Schouwerzijl op proef

geopend toen een groepje eerste stappers rond 15.00 uur langs het

parkeerterrein tegenover het dorpshuis kwam wandelen, op weg naar Winsum. Meer weten? Zie www.tochtomdenoord.nl

 

Kademuren

06-02-18: Het waterschap en de gemeente kwamen in het dorpshuis  om uitleg te geven over de plannen voor het herstel aan de kademuren en de haven van Schouwerzijl. Uitvoering is voor dit jaar gepland. De inwoners kunnen reageren op de plannen en eigen ideeën inbrengen. Hiervoor wordt op 20 februari een avond belegd en zal een commissie worden ingesteld. Meer nieuws volgt.

 

Opening 't Zylhoes

16-12-17: De verbouwing van het dorpshuis zit er op. Vrijdag 15 december werd 't Zylhoes feestelijk heropend. Onder grote belangstelling en met een welgemeend dankwoord aan de subsidiegevers en de vele vrijwilligers, werd door wethouder Mariëtte de Visser en Noor de Witt een lint doorgeknipt. 

Zomerfeest

03-9-17: Schouwerzijl heeft een geslaagd zomerfeest achter de rug. Op een zeer zonnige zaterdag probeerden jong en oud het boogschieten onder de knie te krijgen. Met goede instructie lukte dat wonderwel. 's Avonds staken we bij de Mouskerij de BBQ's aan. Er werd gezellig bijgepraat en veel gelachen. Het smaakte goed op deze prachtige plek midden in het dorp.  

 

De gek op het dak

31-05-17: Na een opknapbeurt is de gek van het Waarhuis weer op de schoorsteen geplaatst. Met een enorme kraan werd de paling over de sluis getild en op het dak geplaatst. Die kan er weer een poosje tegen!

 

Letters in steen

16-12-16: Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER