Sinterklaas

02-12-18: Schouwerzijl werd dit jaar natuurlijk niet overgeslagen. Sinterklaas en twee Pieten kwamen met een oude brandweerauto het dorp binnen rijden, rechtstreeks uit Koog aan de Zaan.  

Alle kinderen én vaders, moeders, opa's en oma's hebben genoten van zijn bezoek. Op de ledenpagina staan de foto's!

 

Boekje 40 jaar dorpsbelangen

02-12-18: Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum is Dick van Veen in de archieven gedoken om een overzicht te maken van de activiteiten van de vereniging Dorpsbelangen Schouwerzijl. De eerste druk is verschenen en er zijn nog een paar exemplaren beschikbaar à €10 (excl. verzendkosten). Heb je belangstelling? Stuur een mail of bel 0595-851930.  

 

Sienemarne

In het dorpshuis van Schouwerzijl is elke maand een boeiende film te zien, op zaterdag 15 december is dat een Deense film uit 2018, Den skyldige (TRAILER)

Aanvang film 21.00 uur, zaal open om 20.30 uur. Van harte welkom!

 

op de brug...

02-12-18: De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Opening 't Zylhoes

16-12-17: De verbouwing van het dorpshuis zit er op. Vrijdag 15 december werd 't Zylhoes feestelijk heropend. Onder grote belangstelling en met een welgemeend dankwoord aan de subsidiegevers en de vele vrijwilligers, werd door wethouder Mariëtte de Visser en Noor de Witt een lint doorgeknipt. 

De gek op het dak

31-05-17: Na een opknapbeurt is de gek van het Waarhuis weer op de schoorsteen geplaatst. Met een enorme kraan werd de paling over de sluis getild en op het dak geplaatst. Die kan er weer een poosje tegen!

 

Letters in steen

16-12-16: Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER