Haven en kades

04-03-19: Het waterschap Noorderzijlvest is gestart met het vernieuwen van de kademuur aan de Niesternweg en de haven van Schouwerzijl. De werkzaamheden zullen enige maanden in beslag nemen en zijn te volgen via deze link.

 

29-01-19: Het herinrichten van de haven en Niesternweg in Schouwerzijl is een van de drie projecten op het gebied van erfgoed, ruimtelijke kwaliteit en landschap die een opdracht ter waarde van 25.000 euro van de provincie Groningen ontvangt. Dit budget is beschikbaar voor concrete projecten die bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van cultureel erfgoed en landschap in Groningen.

De historische kades van Schouwerzijl worden na overleg met de gemeente Het Hogeland, Waterschap Noorderzijlvest en dorpsvereniging Schouwerzijl in het voorjaar van 2019 vervangen. Hierbij krijgen de nieuwe kades dezelfde uitstraling als de oorspronkelijke kades, met troggewelven in rode Groninger baksteen met kubbestijlen. De kadecommissie, onderdeel van de dorpsvereniging Schouwerzijl, werd in het leven geroepen om het project te begeleiden.

 

Boekje 40 jaar dorpsbelangen

Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum is Dick van Veen in de archieven gedoken om een overzicht te maken van de activiteiten van de vereniging Dorpsbelangen Schouwerzijl. De eerste druk is verschenen en er zijn nog een paar exemplaren beschikbaar à €10 (excl. verzendkosten). Heb je belangstelling? Stuur een mail of bel 0595-851930.  

 

op de brug...

De mededelingenkast op de brug is te gebruiken voor iedereen die iets te melden heeft voor de inwoners van Schouwerzijl en omstreken.

 

Letters in steen

Weten waarom deze steen bij de brug hangt? Klik HIER